dimecres, 5 de novembre de 2014

Opinió de la pel·licula Daens

Hola a tots i totes benvinguts un altre cop al meu blog d'història del món Contemporani, soc el Marc Valero. Ara us explicare en que va consisir la nostra quarta activitat aquest curs.

La nostra quarta activitat en la matèria Història del món contemporani ha sigut mirar la pel·lícula Daens per a intentar entendre millor la Revolució Industrial, és a dir, com vivien les famílies, com es movia l'economia, el treball, etc.

Ara us comentare una mica la sinòpsis de la pel·lícula ''Daens'' tracta de un Sacerdot anomenat Daens que es traslladat a Bèlgica a Aalst, la seva ciutat natal. Daens els i donava molts problemes als bisbes per saltar-se les normes de l'Església. Allà veu la dura vida que tenen alguns obrers que tenen un salari molt baix comprat amb les dures condicions de treball que suporten i Daens saltant-se les lleuis vol aconseguir que hi hagi igualtat.

A mi la pel·lícula m'ha agradat baistant perquè apart de que m'ha servit entendre millor la Revolució Industrial perquè podia veure una mica més les seves condicions de vida de les diferents classes socials que eren per desgràcia molt desiguals i per com els maltractaven al treball, etc. I un senyor (el pare Daens) que apareix a aquell poble per arreglar-ho tot una mica és el que m'ha acavat de entendre la vida de fa uns anys en l'època de la Revolució Industrial.

Una proposta per a canviar el fil de la pel·lícula sería que els inspectors que van a veure el funcionament de la fàbrica veguessin que hi han nens molt menors i petits que els tenien explotats però no ho poden veure perquè els tenen tancats i la noia més valenta ho intenta pero no aconsegueix que els inspectors ho entenessin perque eren alemanys i no podrien entendre el que els hi deia, m'agués agradat que els inspectors veguessin les dures condicions de treball de tant com els menors com els adults i que s'intentes parar aquell descontrol de societat on els rics hi controlen tot i igualar-ho tot una mica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada