dilluns, 8 de juny del 2015

Guerra Freda i descolonització

Hola a tots i totes benvinguts un altre cop al meu blog d'història del món Contemporani, soc el Marc Valero. Ara us explicaré en que va consistir la nostra desena i llarga activitat d'aquest curs. Us haureu preguntat què passava que ja no penjava cap blog. Jo us respondré, doncs el que passa és que la nostra activitat de la Guerra Freda ha durat quasi be tot el 3r trimestre i farem examen el dijous, el segon i últim del curs. 
A continuació us explicaré què hem fet sobre aquestes activitats.

A la Guerra Freda, vam comprar un dossier de la Guerra Freda, un període molt llarg en que van lluitar Estats Units contra l'URSS, amb els seus respectius aliats, que va començar a l'any 1947, després de molta tensió política entre els dos blocs. Hi va haver molts conflictes i enfrontaments sobre molts temes (polítics, ideològics, econòmic, tecnològic, militar...), i finalment la Guerra Freda va acabar l'any 1991 amb el desmembrament de l'URSS i la caiguda del comunisme entre l'any 1989 (caiguda del mur de Berlín) i 1991 (cop d'estat a l'URSS). Això és un resum molt resumit del que ens va explicar la nostra professora mitjançant el dossier, mentre explicaven quan hi havien conflictes remarcats i importants, explicàvem una mica més aquell conflicte o enfrontament amb més detall amb un document.

A la descolonització, on hi va haver la Conferència de Bandung (1955) i moltes independències amb països d'Àsia al 1947 (Indonèsia, Vietnam i Índia) i de l'Àfrica del 1950-1956 (Egipte,Sudan, Líbia, Tunísia, Marroc, Algèria, Kènia, Nigèria, Angola i Moçambic) tots aquests països dels dos continents s'independitzen d'Holanda, França, Gran Bretanya i Portugal.
Es van independitzar més països d'Àsia i Àfrica però aquests són un exemple.
Vam explicar això i més coses sobre aquests dos esdeveniments importants.

Bé, explicat això vull dir que el curs s'acabarà la setmana que ve, això vol dir que és la meva última entrada, ha sigut un any curt, però intens i difícil. Ha sigut un plaer escriure per vosaltres, espero que hagueu mostrat atenció a les entrades i molta sort l'any que ve, els que queden per davant i a veure si tinc sort a l'examen i puc treure una nota alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada