diumenge, 6 de març del 2016

Activtat del Cop d'Estat i la Guerra Civil Espanyola

Hola a tots i totes benvinguts un altre cop al meu blog d'història, soc el Marc Valero. Ara us explicaré en que va consistir la següent activitat d'aquest curs.

Aquests dies hem estat comentant tot el tema del cop d'Estat i les seves conseqüències que es van produïr en l'etapa de la II República Espanyola, una de les conseqüències que es van donar va ser la Guerra Civil Espanyola.
La pregunta que ens vam fer va ser, si la Guerra Civil va ser un fracàs del Cop d'Estat efectuat al juliol de 1936.

El Cop d'Estat va truinfar a Galícia, Castella-Lleó, Navarra, Andalusia Occidental, Balears, excepte Menorca, amb el general Goded que després es va desplaçar a Barcelona per posar-se al capdavant de la insurrecció, i Canàries , des d'on Franco, es va desplaçar al Marroc el dia 19 per posar-se al capdavant de l'exèrcit d'Àfrica. També va triomfar a Oviedo, Granada i Saragossa.
El cop va fracassar a Astúries, Cantàbria i part del País Basc, on el PNB va col·laborar finalment amb la República, Catalunya, Llevant, Madrid, Castella la Manxa, Múrcia i la zona oriental d'Andalusia. Els fracassos més greus van tenir lloc a Madrid i Barcelona.
La divisió del país en dues zones: l'inici de la guerra civil


El fracàs parcial del cop va donar a la divisió del territori en dues zones i l'inici de la guerra.
La zona nacional, el seu exèrcit estava és ben preparat, i en canvi, a la zona republicana les unitats de l'exèrcit van quedar pràcticament desarticulades.

Per tant, per la meva opinió, sí, la Guerra Civil va ser la conseqüència nefasta del Cop d'Estat perquè el Cop va donar a una revolta que no va tenir suport popular i es basa en les forces militars insurrectes. Factors com els dubtes o la resolució dels revoltats i les autoritats encarregades de reprimir el cop, la capacitat de mobilització obrera i el paper de la Guàrdia Civil van ser claus per entendre el resultat final del cop a cada zona del país. Es va donar una divisió del país i una guerra, la Guerra Civil Espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada